Bocskaisok fellépése a Nemzeti Színházban a Magyar Kultúra Napján

friss Friss hírek

Iskolánk a Nemzeti Színházzal együtt ünnepelte a kultúrát és a tehetséget az Ádámok és Évák Ünnepén január 22-én, a magyar kultúra napján. A Nemzeti Színház ismét színpadot adott a Bocskai István Református Oktatási Központ két osztályának is. Az eseményen iskolánk 10.b és 9.bny osztályos drámás tanulói vitték színpadra Arany János elbeszélő költeményeit. Az őszi sorsolás során dőlt el, hogy melyik iskolában melyik balladával foglalkoznak majd. Az első félévben folyamatosan próbáltak a diákok, próbálták tudásuk, tehetségük legjavát adni az előadás sikeréhez. Az eredmény egy csodálatos előadás volt, ahol több iskola bemutathatta a balladák színpadi változatát. A zsűri tagjai Kiss József Jászai Mari-díjas színművész és rendező, Szabó Réka, a Nemzeti Színház dramaturgja, valamint Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas színművészek voltak, akik a jelenetek végén értékelték a színjátszó csoportokat.
A játék szervezője és rendezője Pintér Szilvia, aki színház-drámapedagógusként és a Nemzeti Ifjúsági Program felelőseként irányította az eseményeket. Köszönetet mondunk a Nemzeti Színház teljes stábjának, akik odaadóan segítették az előadás megszervezését, lebonyolítását.
Reméljük, hogy jövőre folytatódik a közös munka!Köszönetet mondunk Vajkai Zoltán tanár úrnak a a diákok felkészítéséért.

Fényképek: Eöri Szabó Zsolt