Zrínyi 2026

Friss hírek

Iskolánkat az a megtiszteltetés érte, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth Lajos Dísztermében magas rangú tisztek társaságában ismerkedhetett meg az elmúlt 25 év legnagyobb, legkomplexebb és legátfogóbb honvédelmi és haderőfejlesztési programjával.

Budapesten, a Városház utcában Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter ismertette a „Zrínyi 2026” programot. A tárcavezető Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott meghívására érkezett a Megyeházára. A legnagyobb érték a béke és a biztonság, illetve ennek megőrzése – hangsúlyozta Benkő Tibor. A miniszter hozzátette: a honvédelem nemzeti ügy, minden magyar állampolgárnak kötelessége és feladata. Mindannyiunk felelőssége, hogy teszünk-e annak érdekében, hogy ezt a békét és biztonságot, amelyben élünk, a jövőben meg tudjuk tartani – egészítette ki.

Benkő Tibor kiemelte: a továbbiakban újabb kadétiskolák létesítése a cél és a tárca mindent megtesz a fiatalok megszólításának érdekében. Ezért vezették be a diákoknak szóló ösztöndíjrendszert, szervezik honvédelmi táborokat, működtetik a Honvédelmi Sportszövetséget, a Honvéd Kadét Programot, valamint fejlesztik tovább a honvéd középiskolai rendszert. A miniszter úr dicsérettel szólt a Bocskai küldöttségéről és egységes kiállásáról.