Rendészeti terepfutó akadályverseny

friss Friss hírek

A tavalyi év után ismét a bocskais rendészek nyerték a rendészeti terepfutó akadályversenyt Sajókápolnán! A nyertes csapat: Józsa Anita 11R, Togyela Dominik 11R és Horváth Ákos 11R. A másik csapatunk kicsivel maradt le a dobogóról, de szintén nagyon büszkék vagyunk rájuk is: Bóna Eliza 10R, Tóth Ádám 11R és Molnár Dániel 11R. Szívből gratulálunk mindkét csapatnak és köszönjük, hogy rendkívüli teljesítményükkel öregbítik a Bocskai István Református Oktatási Központ és a rendészeti képzés jó hírnevét! Holnap az Országos Rendészeti Csapatversenyen mérettetik meg magukat a rendészeink az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. Sok sikert és hasonló szép eredményt kívánunk!

Józsa Anita 11R: “A helyszínre érve már izgatottan vártuk az előttünk lévő kihívást. Mikor mindenki megérkezett egy rövid megnyitó után körbementünk a pályán és ismerkedtünk a feladatokkal. Mikor végeztünk, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, így az izgalom és az idegesség felváltva kavargott bennünk. A rajthoz érve bemelegítettünk és vártuk az utolsó másodperceket az indulásig. Mikor elrajtoltunk, az első nagy akadály volt nehéz, de a csapat végig összetartó volt. Amikor beértünk a célba és megtudtuk, hogy addig a miénk a legjobb idő, nagyon izgultunk, mert nyerni szerettünk volna. Végül mikor megtudtuk az eredményeket és kiderült, hogy megnyertük, nagyon büszkék voltunk magunkra.”

Horváth Ákos 11R: “Egy hosszú utazás után megérkeztünk Sajókápolnára. Szerencsére most nem volt olyan hideg mint tavaly. Kevesebb izgulás volt bennünk, de persze az volt a cél, hogy idén is megnyerjük. Egy rövid köszöntő után körbevezettek a pályán. Hasonlított a tavalyihoz, csak 1-2 dolog változott. Az elején végig felfelé kellett szaladnunk a hegyen, ez volt a legfárasztóbb. Egymást segítettük végig a pályán. Nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy eddig miénk a legjobb idő, de még hátra volt 9 csapat, így izgatottan vártuk a végét. Sikerült megőriznünk az első helyet idén is, reméljuk jövőre is sikerülni fog!”

Togyela Dominik 11R: “Körülbelül 9-re érkeztünk meg a helyszínre, ott bejelentkeztünk, majd vártuk, hogy mikor kezdődik el a verseny. Érkezési sorrendben indultak a csapatok így elég hamar túl voltunk rajta. Előttünk már lement 4 csapat és az össz idejük 26-28 perc volt, és nekünk meg 21 perc. Itt már éreztük, hogy elég jól sikerült. Aztán szerencsére így is lett. A lövészet is jól sikerült. 5 lövést lehetett leadni egy kis háromszögre. Anita és Ákos egyet hibázott, nekem meg maxos lett. 5/5.”