Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása

Friss hírek

2020. október 16-án iskolánk részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány szervezésében a „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása” című pályázat keretében zajló érzékenyítő előadáson, interaktív workshopon. A program lebonyolítását Sallai Ferenc koordinálta.

A foglalkozás célja a társadalmi periférián vagy fogyatékkal élők problémáinak átélhetősége, a kölcsönös megértés elősegítésére koncentráló párbeszéd kezdeményezése.

A járványügyi előírások betartása mellett a 2/10 és a 3/11 osztályok tanulói játékos keretek között, interaktív formában élhették át a látássérültek mindennapjait, kellő humorba ágyazva ahhoz, hogy a lelkiismeret terhelése helyett nyitottsággal, empátiával és toleranciával forduljanak a tanulók sérült társaik felé. Köszönjük szépen Sulyok Péter stand up előadónak és Almádi Balázsnak, hogy különböző látássérült segédeszközök és szituációk bemutatásával átélhetővé tették számunkra a mindennapok nehézségeit, rávilágítva arra, hogy a lehetőségeinknek gyakran csak mi magunk szabunk gátat.