Látogatás a Magyar Suzuki ZRt.-nél

friss Friss hírek

2023. Szeptember 22-én iskolánk 11.d és 12.d vállalkozási ügyintéző csoportja, valamint 13. Gazdasági informatikus osztálya szakmai kirándulás keretében meglátogatta a Magyar Suzuki Zrt. és Esztergom belvárosát.

Az autógyárat két turnusban látogathattuk meg. Először egy rövid filmet nézhettünk meg a gyárról, majd védőfelszerelést és fülre akasztható adó-vevő készüléket kellett felvennünk. Megnézhettük ahogy a hatalmas hengerből kijövő acéllemezből az ipari robotok segítségével elkészül a kaszni. A festett kaszni részeket ponthegesztéssel a robotok rögzítik, a hegesztések tökéletességét a munkások mérőműszerrel ellenőrzik. Az óriási futószalagon sok munkás manuálisan is rögzített alkatrészeket, karpitot. Láthattuk a frissen gyártott Suzuki Vitara és SX Cross első tesztvezetését. Sajnos tilos volt a gyár területén fotózni, de engedélyt kapunk, hogy védőfelszerelésben csoportképet készítsünk.

Esztergomban meglátogattuk a felújítás alatt levő Bazilikát, a királyi várat, a belvárost, rövid időre a csapat egy része átment a hídon Szlovákiába.

Jól sikerült, élménydús szakmai kirándulás volt.

Köszönjük a szervezést Molnár Andrásné, Kinga tanárnőnek!