Herba Medica – 2018/2019 tanulmányi verseny

Friss hírek herba

A Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kara által meghirdetett Herba Medica – 2018/2019 tanulmányi verseny szóbeli döntőjébe három Bocskais  diákunk is bejutott és szép eredményt ért el az országos versenyen:

Gergics Franciska (11.a)          5. helyezés

Gombás Anna (11.a)                9. helyezés

Kálmán Anasztázia (12.a)        13. helyezés

E tanévben a versenyre több mint 150 hazai és határon túli középiskola tanulója nevezett. A szóbeli döntőbe, amelyet 2019. március 21- én rendeztek meg, a 15 legjobb eredményt elérő diákot hívták be előzetes teljesítményük alapján.

A verseny két levelező fordulója (2018. november, 2019. december) főleg önálló ismeretszerzésre, kutatómunkára és komplex feladatok megoldására épült.

A szóbeli döntő két részből állt:

         Olyan gyógynövényt kellett versenyzőinknek bemutatni- egy növény          számtalan lehetőség címmel – amelyet nem csak a gyógyászatban lehet     alkalmazni.

         A laboratóriumi gyakorlat során a versenyzőknek a gyógyszerész szerepében,       egy orvosi javaslat alapján a helyszínen rendelkezésére bocsátott, legalább 15    különböző, többkomponensű gyógytealeírás közül kellett kiválasztania a beteg    számára legmegfelelőbbet és a     gyógytealeírás alapján el is kellett készítenie.

Diákjaink sok-sok tudásra, tapasztalatra tettek szert az élményekben gazdag szegedi látogatásunk során, mindannyiukra nagyon büszkék vagyunk.

A versenyről még több:

https://www.facebook.com/herbamedica/