Dísznövénykertész Szakma Kiváló Tanulója Verseny, 2022. április 6-8

friss Friss hírek

Mint minden évben idén is megrendezésre került a Dísznövénykertész Országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. Évek óta jár a Bocskai ezekre a versenyekre és korábban mindig remek eredmények születtek. Ebben az évben Velence kapta az országos megrendezés megtisztelő jogát. Mivel intézményünkben az ágazati minisztérium megszüntette a szakképző iskolai képzést, ezért sajnos az utolsó megmérettetésre készültünk.

Idén hat iskola 12 tanulója mérte össze gyakorlati felkészültségét és elméleti (szóbeli és írásbeli) ismereteinek tudásszintjét.

Intézményünket Kovács Emília és Turi Anita 3/11 DK tanulóink képviselték. Lányainkat Mészárosné Kupai Erzsébet tanárnő készítette fel és kísérte el. A felkészítésben részt vett még Dr. Sári Szilvia tanárnő és Felber Gyula szaktanár.

Kovács Emília és Turi Anita helyezése alapján a versenykiírás szabályai szerint valamennyi vizsgamodul teljesítése alól mentességet kaptak, 100 %-os teljesítménnyel és jeles minősítéssel. Kovács Emília ráadásul a legjobb három között végzett, ezért képviselheti a Bocskait a Szakma Sztár Fesztiválon, amelyet a Hungexpo területén rendeznek meg április 25-27. között.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanárainak!