XI. Bocskai Byte

Friss hírek

Országos Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny, 2019. március 23.

Mint minden évben 2009. óta, idén is megrendezésre került Halásztelken az Országos Középiskolai Informatikai Alkalmazói Verseny. A tavalyi jubileumi megmérettetés után idén a XI. Bocskai Byte-ra kerülhetett sor. A versenykiírás weblap szerkesztésére irányult, és előre beadandó feladat is nehezítette a megmérettetést. Az idén hét iskolából jelentkeztek versenyzők és mérhették össze gyakorlati alkalmazói szintű felkészültségüket weblap szerkesztésével kapcsolatos komplex feladatban.

A képzeletbeli dobogó első fokára a Lévay József Református Gimnázium tanulója, Kun Patrik állhatott. A második helyet a Lónyay Utcai Református Gimnázium versenyzője, Bagdi Patrik érte el, míg a harmadik helyezett a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma tanulója, Novák Dániel lett. Gratulálunk!

A verseny után a Duplitec Kft. jóvoltából drónok repülésére és programozására is sor kerülhetett. A DJI drónok gyakorlati bemutatóval színesítették a programot.

Köszönetet mondunk Králik Dénes főszervezőnek és az informatikai munkaközösség tagjainak a verseny sikeres lebonyolításáért.

Felber Gyula igazgatóhelyettes