Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Az alapfokú művészeti iskola a következőképpen alakítaná ki az otthoni távoktatás gyakorlatát ebben a rendkívüli helyzetben.
A hangszeres tanárok a következő két napban (03.17-18) felveszik a kapcsolatot Önökkel szülőkkel. Ezt elsősorban email-en keresztül, vagy más online felületet használva fogják először megpróbálni. Ha ez a kapcsolatfelvétel nem sikerülne, telefonon fogják Önöket megkeresni. Az egyéni egyeztetés folyamán kialakítják Önökkel azt a módszert, ami legalkalmasabb a főtárgyi órák megtartására. (online formák-skype, vagy videók oda-vissza küldése)
Azon a napon mikor gyermeküknek főtárgyi órája lenne, fog bejelentkezni tanára az előre leegyeztetett időpontban. A feladatokat, gyakorlandó darabokat a következő főtárgy óráig lesz lehetőségük elsajátítani. Ez lehet csak egy részlete a megtanulandó műnek, vagy akár egy technika elsajátítása, ami szorosan kapcsolódik a darabhoz. A fő célunk, hogy az otthoni gyakorlás folyamata megvalósuljon. Ezeknek az alkalmaknak digitális nyomát szeretnénk létrehozni. Ezt elsősorban annak a ténynek az igazolására miatt, hogy az órát megtartotta a pedagógus kolléga. Természetesen ehhez szóbeli hozzájárulásukat fogjuk először kérni.
A szolfézs órák tekintetében is először egy kapcsolatfelvétel fog történni a következő két napon. Azokon a napokon mikor szolfézs órája lenne gyermeküknek reggel 10 óráig fogjuk elküldeni az adott anyagot, amit a következő alkalommal ellenőriznénk is. Gyakorló feladatsorokban, zenei kvízekben, és egyéb játékosabb megoldásokban gondolkodunk. Ezeket a jelentkezési lapokon feltüntetett email címekre fogjuk elküldeni.
Arra kérném Önöket, hogy segítsék munkánkat, a kezdeti kapcsolatfelvételt. Célunk hogy gyermekeik zenei képzésébe ne történjen érezhető törés. Bármilyen jellegű problémájuk, vagy gyakorlati nehézségük adódik a fent leírtakkal kapcsolatban állok rendelkezésükre a muveszetoktatas@bocskai.halasztelek.hu email címen.

Tisztelettel: Tóth Ákos
Intézményegység-vezető

2020. március 16.